monogram-decor-courtney-lake-interior-design-san-francisco-noe-valley-yoga-studio-featured-image1

Noe Valley Yoga Studio

monogram-decor-courtney-lake-interior-design-san-francisco-noe-valley-yoga-studio-featured-image1

A Place Called Zen

In the office, we nicknamed this project, “A Place Called Zen” and the design shows a methodical approach to present a relaxing and warm environment for the client to conduct her home-based body work & yoga practice. As a young and new business owner, the client was not only constrained by budget but by limitations from her landlord who was leery of major modifications to the space.
monogram-decor-courtney-lake-interior-design-san-francisco-noe-valley-yoga-studio-featured-image1 What could have been seen as “concept killers” were a source of inspiration for the design team. Understanding the client’s constraints, we mixed big box purchases, commercial grade fabrics & flooring and easy to revert artwork to create a space that was relaxing for visitors and stress-free for the client. Inspiration was pulled from accessories the client had collected over her world travels to India and Asia. Furniture pieces were selected not only for their mid-century aesthetic, which linked the space back to the rest of the living space, but also were easy to move out of the group for group yoga sessions. Taking a less is more approach, Monogram worked in a neutral palate of greys with color mostly coming from the floor covering - perfect for hiding any spills or accidents from oil treatments. Finally, we introduced original artwork into the space in the form of black and white photography & a custom stencil to downplay a pair of mirrored doors.